De cursus

Frankrijk, de prachtige landschappen, het heerlijke eten, de gastvrijheid. Je kunt erover dromen, er naar toe op vakantie, én je kunt die prachtige taal leren, waar een deel van die cultuur ligt besloten.

Bij LeerNuFrans leer je geen 'schoolfrans', maar écht Frans, zoals de Fransen dat spreken.

Liefhebbers van het tv-programma ‘Ik vertrek’ kunnen hun hart ophalen bij LeerNuFrans: Een Nederlands stel pakt de koffers om in Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Tim en Anne nemen een bestaande camping over om hier een eigentijds vakantiepark van te maken.

Dit vormt de rode draad door de dialogen van de cursus heen. In Nederland, als ‘tante Pauline’ hun helpt de Franse taal eigen te maken. In Frankrijk, met buren, dorpsgenoten en campinggasten.

Ook al is het een cursus voor beginners, je leest en luistert naar 'rijke' Franse taal. Dat is aan het begin even wennen. Maar de uitleg en oefeningen helpen je het verhaal steeds een beetje beter begrijpen. Eigenlijk kunnen we het niet beter verwoorden dan één van onze deelnemers:

‘Als je het audio gesprek de eerste keert hoort denk je, help, ik begrijp er niks van. Verrassend leuk hoe je door de oefeningen heen het hele stuk gaat begrijpen.’

Het eerste begin in Frankrijk is écht wennen. Het Nederlandse stel moet van alles regelen, en dat in een nieuwe taal. Neem bijvoorbeeld internet. Anne bezoekt een dorpscaféetje op om daar van de wifi gebruik te maken, terwijl ze een ontbijtje bestelt. Gelukkig treft ze een behulpzame caféhouder die bereid is zijn spreektempo aan te passen.

Als cursist ‘groei’ je met de hoofdpersonen mee in de Franse taal. Aan het begin van de cursus zijn gesprekken eenvoudig. Geleidelijk aan wordt het moeilijker, en dagen we je uit de betekenis van woorden op te maken uit de context. Ook in de oefeningen worden de zinnen steeds iets langer en uitdagender.

De MemoTrainer past zich automatisch aan aan jouw niveau. Wat je al kunt, hoef je niet nog eens te doen, wat je nog aan het leren bent, wordt herhaald met afwisselende oefeningen De cursus is hiermee geschikt voor een beginner, maar ook voor iemand die zijn of haar schoolfrans wil opfrissen.

Anne die in een café van de wifi gebruik maakt onder het genot van een ontbijtje. Tim die met de buurman het pad naar de bergen vrijmaakt. Drie meiden die tijdens een warme dag bij het buitenzwembad hun toekomstplannen delen.

Aan het begin van een les kom je in een echte taalsituatie. Je hoort een gesprek zoals het plaats hád kunnen vinden: Je leert geen ‘schoolfrans’: Frans, hoewel correct, maar wat in de oren van een Fransman apart zal klinken. Je leert taal die ergens over gaat. Taal die voor een gedeelte nieuw voor je is. Pas daarna leer je de losse onderdelen die je nodig hebt voor die éne situatie.

Na het ontbijtje van Anne in het café, leer je de woorden die je nodig hebt om een typisch Frans ontbijt te bestellen. Woorden die bij elkaar horen, blijven namelijk veel beter in je geheugen. En je kunt al snel iets vertellen in die situatie.

In de e-learningomgeving heb je geoefend met een bepaalde taalsituatie. Bijvoorbeeld Anne die een ontbijtje bestelt. Je hebt geoefend met de woorden en de werkwoorden. Dan ga je videobellen met je taaldocent. Nu ben jij aan de beurt om ‘een ontbijtje te bestellen’: 45 minuten lang ga je Frans spreken. De docent helpt je herinneren aan de zinnen en woorden die je kunt gebruiken. Ook bijvoorbeeld om - in het Frans - te zeggen dat je het niet begrijpt of een vraag hebt. In kleine groepjes, ga je oefenen.

Snap je het, dan wordt het een stapje moeilijker gemaakt. En anders maak je nog even een pas op de plaats. Zo kan ieder op zijn of haar niveau oefenen met spreken.

‘Wij hebben vroeger vaak in Frankrijk gekampeerd.

Ik ben telkens benieuwd naar de volgende les.

Het leven (in corona-tijd) is voor mij een stuk minder saai.’

- Fen Snippe

‘Als je het audio gesprek de eerste keert hoort

denk je, help, ik begrijp er niks van.

Verrassend leuk hoe je door de oefeningen heen

het hele stuk gaat begrijpen.’

- Thirsa

Wat kost het en wat krijg ik?

Met deze unieke cursus frans leer je echt frans lezen, luisteren én spreken.

6 lesblokken met in totaal 28 lessen

 • aan de hand van een vervolgverhaal vergroot je je woordenschat, je kennis van de grammatica, en je vaardigheid in begrijpend lezen en luisteren
 • tussendoor doe je telkens een oefeningen zodat je het gelijk leert toepassen
 • online te volgen op je PC, laptop, smartphone of tablet

E-learningomgeving

 • je kiest zelf het tempo
 • via de browser op je eigen PC of laptop
 • of via de app op je smartphone of tablet
 • na één jaar krijg je de mogelijkheid te verlengen als je nog langer wil oefenen
 • je kunt ook besluiten na de cursus verder te gaan met een vervolg. Dit is inclusief verlenging en hierdoor blijft ook alles beschikbaar wat je hebt gedaan.

Live spraaklessen

 • 12 online spraaklessen van 45 minuten
 • de Franse docent geeft je wekelijks of tweewekelijks opdrachten in kleine groepjes om aan je spreekvaardigheid te werken.
 • je kiest zelf het tempo
 • je krijgt de mogelijkheid om ook 1-op-1 sessies te boeken met je docent

MemoTrainer

 • honderden oefeningen in de MemoTrainer
 • de MemoTrainer stemt automatisch af op jouw niveau. Wat je al kan, hoef je niet nog eens te doen, wat je nog aan het leren bent, wordt herhaald met afwisselende oefeningen
 • de MemoTrainer is bedoeld voor een dagelijkse korte herhaling, bijvoorbeeld als je even niks te doen hebt (in de wachtkamer, als je een gerecht in de oven hebt staan etc.)

Wat is de investering?

Voor €400,- (incl. BTW) krijg je direct toegang tot deze unieke cursus frans.

Profiteer nu van onze 10% kortingsactie; direct toegang tot deze unieke cursus frans voor €360,- (incl. BTW)

Denk je nu c'est magnifique dan daag ik je uit om de gratis demo te starten!

We horen ook graag wat jouw wensen zijn als het gaat om het leren van de Franse taal! Je krijgt na het inschrijven voor de demo de mogelijkheid om een gesprek met ons in te plannen.

LeerNuFrans is een product van Learningbird en Frans en vrij

info@leernufrans.nl

085 401 7660

KVK: 08215232 (Learningbird)

KVK: 81475535 (Frans en vrij)

BTW-id: NL001864912B66

IBAN: NL49 RABO 0378 2054 71

ook wij gebruiken cookies:

 • om onze website goed te laten werken
 • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

website gebouwd door softwarevoorjou.nl