De cursus

Frankrijk, de prachtige landschappen, het heerlijke eten, de gastvrijheid. Je kunt erover dromen, er naar toe op vakantie, én je kunt die prachtige taal leren, waar een deel van die cultuur ligt besloten.

Kun je een taal leren als volwassene?

Een taal leren als je zeg, boven de 20 bent, is nog niet zo makkelijk.

Ik ben weleens jaloers op mijn kinderen als ik zie hoe makkelijk ze op jonge leeftijd het Engels oppikken. De kritische periode dat taal leren als vanzelf gaat, eindigt rond de puberteit.

Toch kun je als volwassene ook prima een taal leren! Als volwassene heb je als voorsprong dat je een veel groter referentiekader hebt:

Je herkent woorden uit een andere taal, zoals Engels.

Maar je weet ook welk type woorden zinnen je in welke situatie gebruikt. Bijvoorbeeld in een restaurant, bij de kassa, in het verkeer. Begrijp je enkele woorden, dan kun je de rest wel radend invullen.

Wat is er bijzonder aan Leernufrans?

De cursus Leernufrans is net iets anders opgezet dan de meeste andere taalcursussen. Waarschijnlijk zal het je niet eens zo opvallen. Maar we draaien het om. We starten met een (eenvoudige) dialoog en pas daarna gaan we je uitleggen wat de woorden en taalconstructies betekenen.

Dit doen we uiteraard wel stap voor stap! Aan het begin van de cursus zijn gesprekken eenvoudig. Geleidelijk aan wordt het moeilijker, en dagen we je uit de betekenis van woorden op te maken uit de context. Ook in de oefeningen worden de zinnen steeds iets langer en uitdagender.

De MemoTrainer als extra hulpmiddel

Wij adviseren je op een vast moment in de week een les te volgen in de e-learning. Wat je in de les geleerd hebt, zal echter geleidelijk aan weer wegzakken. Als je op maandag les 1 volgt in Leernufrans, dan weet je op woensdag misschien nog de helft en op vrijdag misschien nog maar 20%. Daarom zetten we de MemoTrainer in. Elke dag ontvang je 10 oefeningen om je kennis bij te houden.

De MemoTrainer past zich automatisch aan aan jouw niveau. Wat je al kunt, hoef je niet nog eens te doen, wat je nog aan het leren bent, wordt herhaald met afwisselende oefeningen. De cursus is hiermee geschikt voor een beginner, maar ook voor iemand die zijn of haar schoolfrans wil opfrissen.

Wat doen wij niet bij Leernufrans?

Wij geven je niet eindeloos allemaal vertaaloefeningen. Ja, zeg je, maar dat heb ik toch nodig om de taal te leren?

Nee, door een heleboel losse woordjes en zinnetjes te leren, kun je nog geen taal spreken! Het steeds in je hoofd vertalen kost bovendien erg veel tijd en dat zal je belemmeren bij het vlot Frans leren spreken. Bij leernufrans werk je vanuit de context. We trainen je de belangrijkste woorden oppikken zodat je de lijn van het gesprek kunt volgen, ook al ken je niet alle woorden. Wat we willen bereiken is dat je in het Frans gaat denken. Een steeds terugkomende oefening is bijvoorbeeld het juiste Franse woord in de zin plaatsen.

Een nieuwe taal leer je het makkelijkst wanneer je er niet te veel bij nadenkt. Dat is precies zoals kinderen het doen. Het brein legt automatisch allerlei nieuwe verbindingen aan. En wij dagen je uit om het ook zo te doen.

Leer je met Leernufrans makkelijker Frans?

Ik zal je uit de droom helpen. Leernufrans is niet de magische pil om Frans te leren. Je zult voor deze cursus echt discipline moeten hebben. Ons doel is niet om snel een beetje resultaat te hebben.

Nee ons doel is om je echt Frans te leren en met zelfvertrouwen te communiceren in het Frans! En we gaan er alles aan doen om je daar te brengen.

Zelfvertrouwen heb je nodig als je wat wil zeggen. En daarom kun je in onze facebook groep op een laagdrempelige manier wat van je laten horen en daar feedback op krijgen.

Liesbeth

Engels voor medewerkers van Landal, Nederlands voor de inburgeringscursus Kleurrijker en Italiaans. Als onderwijskundige mocht ik al aan diverse taalcursussen meewerken. Daarnaast ben ik een enorme francofiel.

Vandaar dat ik op het idee kwam om een cursus Frans te gaan schrijven en een facebook groep te starten voor mensen die Frans willen (bij)leren. Voor het bouwen aan de cursus heb ik een team van kundige creatieve mensen om me heen verzameld met de benodigde kennis van de Franse taal.

Naast dit alles ben ik ook nog getrouwd, moeder van 4 kinderen en bovendien dol op (moes)tuinieren en (moderne) dans.

‘Wij hebben vroeger vaak in Frankrijk gekampeerd.

Ik ben telkens benieuwd naar de volgende les.

Het leven (in corona-tijd) is voor mij een stuk minder saai.’

- Fen Snippe

‘Als je het audio gesprek de eerste keert hoort

denk je, help, ik begrijp er niks van.

Verrassend leuk hoe je door de oefeningen heen

het hele stuk gaat begrijpen.’

- Thirsa

Met deze unieke cursus frans leer je de basis van het Frans: luisteren, spreken, lezen en schrijven.

A1: 6 lesblokken met in totaal 28 lessen

 • aan de hand van een vervolgverhaal vergroot je je woordenschat, je kennis van de grammatica, en je vaardigheid in begrijpend lezen en luisteren
 • werkwoorden in tegenwoordige en voltooid verleden tijd
 • je leert korte zinnen te maken, vraagzinnen, en ontkenningen
 • tussendoor doe je telkens een oefeningen zodat je het gelijk leert toepassen
 • online te volgen op je PC, laptop, smartphone of tablet

A2: 6 lesblokken met in totaal 24 lessen

 • de cursus borduurt verder op het A1 niveau, de dialogen worden iets moeilijker en langer.
 • je oefent verder met de werkwoorden en leert ook de verleden en toekomende tijd
 • je vergroot je woordenschat en leert langere zinnen te maken en bijvoorbeeld gebruik maken van verwijswoorden (er) en voegwoorden (want).

E-learningomgeving

 • je kiest zelf het tempo
 • via de browser op je eigen PC of laptop
 • of via de app op je smartphone of tablet
 • na één jaar krijg je de mogelijkheid te verlengen als je nog langer wil oefenen
 • je kunt ook besluiten na de cursus verder te gaan met een vervolg. Dit is inclusief verlenging en hierdoor blijft ook alles beschikbaar wat je hebt gedaan.

Besloten Community op facebook

 • Je kunt deelnemen aan een kleine besloten facebookgroep.
 • Daar kun je vragen stellen aan je medecursisten en de begeleider.
 • Ook dagen we je uit kleine spreekopdrachtjes te doen.

MemoTrainer

 • Meer dan duizend oefeningen in de MemoTrainer
 • de MemoTrainer stemt automatisch af op jouw niveau. Wat je al kan, hoef je niet nog eens te doen, wat je nog aan het leren bent, wordt herhaald met afwisselende oefeningen
 • de MemoTrainer is bedoeld voor een dagelijkse korte herhaling, bijvoorbeeld als je even niks te doen hebt (in de wachtkamer, als je een gerecht in de oven hebt staan etc.)

Investering

 • €22,00 x 6 of €125 ineens.
 • De cursus bestaat uit 6 lesblokken, van elk ongeveer 4 lessen. Elke maand ontvang je een nieuw lesblok.
 • Kies je voor per maand betalen, dan ontvang je maandelijks een betaallink.

Denk je nu c'est magnifique dan daag ik je uit om de gratis demo te starten!

We horen ook graag wat jouw wensen zijn als het gaat om het leren van de Franse taal! Je krijgt na het inschrijven voor de demo de mogelijkheid om een gesprek met ons in te plannen.

LeerNuFrans is een product van Learningbird

info@leernufrans.nl

085 401 7660

KVK: 08215232 (Learningbird)

BTW-id: NL001864912B66

IBAN: NL49 RABO 0378 2054 71

ook wij gebruiken cookies:

 • om onze website goed te laten werken
 • voor marketingdoeleinden.

Meer informatie over de cookies kan je vinden in ons privacyverklaring

nee, liever niet

website gebouwd door softwarevoorjou.nl